Növényegészségügy az életért.

Üdvözli a #PlantHealth4Life, amely a növényegészségügy és mindennapi életünk közötti létfontosságú kapcsolatra hívja fel a figyelmet. A növényi kártevők és betegségek hatással lehetnek élelmiszerbiztonságunkra, gazdaságunkra és környezetünkre, míg az egészséges növények egyet jelentenek az egészséges élelmiszerrel és fenntartható jövővel. Mindannyiunknak megvan a maga szerepe a növényegészségügy megőrzésében és fenntartásában. Csatlakozzon a #PlantHealth4Life programhoz, és ismerje meg, mit tehet a növényegészségügy és közössége védelme érdekében.

Ossza meg a közösségi médián

dots

Miért fontos a növényegészségügy?

Az elfogyasztott élelmiszerek 80%-át a növények adják. Megtisztítják a belélegzett levegőt, és segítenek leküzdeni az éghajlatváltozást azáltal, hogy a légkörből megkötik a szén-dioxidot. Amikor a növények egészségesek, számos állatfaj számára biztosítanak élőhelyet és táplálékforrást, amivel hozzájárulnak a biológiai sokféleséghez és ökoszisztémánk általános egyensúlyához. A növények védelmével az életet óvjuk

Növényegészségügyi Top tippek

Megosztható források

Itt olyan forrásokat találhat, amelyek segítenek a növényegészségügy szószólójává válnia. Ezek közé tartozik egy sajtóközlemény, lebilincselő videók és szemléltető elemek, valamint közösségimédia-bejegyzések és más források – mindez változatos nyelveken. Használja és ossza meg azokat!

Résztvevő országok